Glemt passordet ditt? Klikk her.

Informasjon

30. august 2017

Design er en nøkkel til bedre arbeidsmiljø og pasientsikkerhet

Design dreier seg ikke bare om estetikk. Design kan være meget viktig for å løse et problem, slik det er med Q-Flow™.

Finland har en enestående designarv. Mestere som Alvar Aalto og Maija Isola var retningsgivende for dagens finske designere, og de er fremgangsrike konkurrenter på det globale markedet. Dagens design har likevel endret seg mye siden 1950- og 60-tallet.

“Finsk design i dag dreier seg ikke bare om produkter du kan ta og føle på”, forklarer Pekka Kumpula i Seos Design. "Vi bruker design på en annen måte. Det dreier seg også om service og opplevelse."

Å designee n god opplevelse

Kumpula var den kreative lederen bak Merivaaras operasjonslys Q-Flow™. Det finske teamet som skapte Q-Flow™ har ikke bare vunnet nasjonale designkonkurranser som Fennia Prize Grand Prix, men også internasjonale priser som Red Dot.

"Vi er veldig stolte av disse anerkjennelsene, men vi designet Q-Flow™ for brukerne og pasientene", sier Jyrki Nieminen, forskning- og utviklingsleder hos Merivaara. "Finsk design er funksjonell", fortsetter han. "Vi fjerner alt som ikke er nødvendig, og så former vi det som trengs til et vakkert objekt. Det er det vi gjorde med Q-Flow™.”

Nieminen fremholder at tilnærmingen til Q-Flow™ hadde brukervennlighet i fokus, slik at personalet i operasjonssalen ikke skal måtte bekymre seg om komplisert utstyr. Lyset ble designet slik at det er enkelt å bruke. Belysningen gjengir røde farger og hudfarger bedre og gir en nesten perfekt gjengivelse av andre farger i spekteret. Q-Flow™ inkluderer også dynamisk kompensering av lyshindere for å håndtere problemet med skygger i lysfeltet. Alt dette for å skape et bedre arbeidsmiljø for sykepleiere og kirurger, slik at de kan konsentrere seg om jobben sin.

Fokus på mennesket

"Vi har fokus på mennesket", fremholder Kumpula. Årsaken til at alle befinner seg i operasjonssalen er mennesket på operasjonsbordet: pasienten. Den mest iøynefallende designfunksjonen til Q-Flow™ er hvordan den forbedrer pasientsikkerheten.

Sykehusinfeksjoner er et stort globalt problem. Tradisjonell belysning kan skape luftturbulens, noe som fører til at mikrober kommer inn i operasjonsområdet. Q-Flow™ er designet på en måte som reduserer turbulensens intensitet og optimerer luftstrømmen. Hvis du vil se en demonstrasjon av hvordan det fungerer, kan du sjekke ut vår video av røyk-test.

"Jeg hadde en visjon av noe som lignet Q-Flow™ for mange år siden", sier Nieminen. "Da vi til slutt designet den, var jeg så entusiastisk. Vi hadde så mye positiv energi. Og når vi i dag får så flotte tilbakemeldinger fra sykepleiere og leger, ser jeg at designen vår ikke bare har forbedret pasientsikkerheten, men også har medført fordeler i helsepersonellets arbeidsdag."

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan designet til operasjonslyset Q-Flow™ kan forbedre ditt arbeidsmiljø og øke sikkerheten til dine pasienter, skal du ringe oss.

Forespørsler kan rettes til:

Jyrki Nieminen, forsknings- og utviklingsleder

Mobiltelefon +358 40 843 9755

E-postadresse: firstname.lastname@merivaara.com

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer