Glemt passordet ditt? Klikk her.

Informasjon

10. mai 2019

Lojer kjøper Merivaaras sykehussengvirksomhet

Den Sastamala-baserte produsenten av sykehusutstyr Lojer Oy kjøper det Lahti-baserte helsetjenesteteknologiselskapet Merivaara Oy sin sykehussengvirksomhet. Den inngåtte avtalen inkluderer Merivaaras sykehus- og undersøkelsessenger, benker og fødesenger. Med denne avtalen blir Lojer Skandinavias største produsent av sykehussenger. Merivaara vil fortsette å fokusere på å utvikle operasjonsstueløsninger i verdensklasse, inkludert styringssystemer for operasjonsstuer, operasjonslamper, operasjonsbord og nøkkelferdige operasjonsløsninger.

Omsetningen av virksomheten som kjøpes er på rundt 9 millioner euro. Avtalen vil føre til at Lojer overtar Merivaaras sykehussengvirksomhet i Finland, Sverige og Norge, sammen med en betydelig IPR-portefølje og en rekke produktregistreringer over hele verden. 28 av Merivaara-konsernets ansatte i Finland og Norge vil overføres til Lojer. Produksjonen av sykehussenger vil som tidligere fortsette i Lahtis, Finland, hvor Lojer allerede har annen virksomhet. Lojer har rett til å bruke produktnavn knyttet til Merivaaras sykehussengvirksomhet i fire år.

"Gjennom denne avtalen styrker Merivaara sin posisjon som teknologisk leder innen operasjonsstuer. I de senere år har vi fokusert på omfattende løsninger for operasjonsstuer og utvikling av produkter og systemer for å øke produktiviteten, som for eksempel vår internasjonalt belønte operasjonslampe. Vi har også investert tungt i å utvikle våre banebrytende operasjonsbord, en produktkategori vi har til hensikt å styrke ytterligere på det internasjonale markedet i løpet av året", sier Merivaaras administrerende direktør Jari Kaija.

Lojers strategi styrket og produktsortiment komplettert

Gjennom avtalen vil Lojer kjøpe Merivaaras fødeseng, sykehussenger for spedbarn, barn og voksne, samt sykepleiesenger. Lojers eget sortiment har lenge inkludert sykehussenger, operasjonsbord, undersøkelsesbord og behandlingsbord. “Dette oppkjøpet passer godt til vår strategi, og den kjøpte porteføljen kompletterer vårt sortiment glimrende. Når avtalen er avsluttet, vil vi kunne tilby produkter fra fødsel til eldreomsorg. Vi vil også skaffe en betydelig katalog over vedlikeholds- og reservedeler, noe som vil styrke vår servicevirksomhet i Finland og de andre nordiske landene”, forklarer Lojers administrerende direktør Ville Laine.

Over hundre år gamle selskaper verdsetter finsk kvalitet

Både Merivaara og Lojer anser det for ekstremt viktig å opprettholde virksomheten i Finland. "Begge selskapene har mer enn hundre års historie i industriell produksjon i Finland. Vi er stolte over å være finsk og av finsk industri, og er veldig glade for at eierskapet forbli i Finland gjennom denne avtalen. Det er en glede å tjene verdens lykkeligste nasjon med verdens beste helseutstyr og tjenester,"oppsummerer Jari Kaija og Ville Laine.

Mer informasjon

Jari Kaija, administrerende direktør, Merivaara Oy, tel. +358 41 7100 490, jari.kaija@merivaara.com

Ville Laine, administrerende direktør, Lojer Oy, tel. +35810 830 6715, ville.laine@lojer.com

Merivaara Oy

Merivaara-gruppen er ledende innen intuitiv helsetjenestesteknologi og industriell design, med operasjonsstueløsninger som et sentralt fokus og vekstområde. Selskapet ble stiftet i 1901, og med sine metallsenger forbedret de sykehushygienen betydelig. I dag forbedrer Merivaaras programvare, utstyr og tjenester patientsikkerhet og øker kvalitetog effektivitete på operasjoner ved ledende internasjonale sykehus. Selskapet er aktivt i mer enn 120 land. Merivaara Q-Flow ™ kirurgisk operasjonslampe vant Rønt Dot Award og Fennia Prize Grand Prix i 2017.

www.merivaara.com

Lojer Oy

Lojer-konsernet er den største produsenten og livssyklusleverandøren av medisinsk utstyr og helseutstyr, og den ledende selgeren av fysioterapiutstyr og tilbehør i Norden. Selskapet produserer produkter som sykehussenger, operasjonsbord, undersøkelsesbord og behandlingsbord i egne lokaler i Sastamala og Kempele, Finland. Selskapet er stiftet i 1919 og sysselsetter rundt 150 personer og er med det Finlands primære arbeidsgiver innen sitt felt. Gruppens omsetning er rundt 29m € før denne avtalen, og rundt 38m € når avtalen er fullført. Over 60% av selskapets produksjon og rundt 95% av selskapets operasjonsbord blir eksportert. Konsernet inkluderer også salgsselskaper i Sverige, Norge og Russland. 

www.lojer.com

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer