Glemt passordet ditt? Klikk her.

Informasjon

27. november 2017

RIL-Prisen i 2017 gikk til Inoroom-operasjonsstuekonseptet

RIL-Prisen 2017, som ble opprettet av det finske byggingeniørforbundet Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL, gikk i år til Inoroom™-operasjonsstuekonseptet. Valget ble foretatt av Finlands kommunikasjonsminister Anne Berner blant de tre finalistene som var innstilt av en fagjury.

I juryens begrunnelse ble det blant annet nevnt følgende: ”Inoroom-prosjektets potensiale for eksport og satsing på innovasjon er elementer som i dag fortjener oppmuntring i form av en pris. Innovasjonen er et resultat av et forskningsprosjekt finansiert av Innovasjonsfinansierings verket Tekes. I dette konseptet møtes teknologi, bygging og human tilnærming i et rom der et menneske er helt avhengig av et annet menneske.”

Inoroom™-konseptet kombinerer fordelene med en modulær operasjonsstue, med en nøkkelferdig løsning som innebærer at én leverandør har totalansvar for hele prosjektet, fra planlegging til kvaliteten på det innemiljøet som sluttbrukere i operasjonsstuen opplever.

"For pasienter og personalet skaper Inoroom™ optimale forhold hvor den mest avanserte teknologien gjør at personalet også ved behov kan justere forholdene i operasjonsstuen fra kun en berøringsskjerm. Fra byggherrens synspunkt blir det lettere å håndheve prosjektkontroll og håndtere risikoer, noe som gjør at byggearbeidet går raskere," sier Mikael Sokolnicki som er ansvarlig for utviklingen av Inoroom-konseptet.

Andreplassen i konkurransen ble delt: Den gikk til totalrenovasjon av Parlamentshuset og Helsinki Havns Vestterminal 2-prosjektet.

Alle de tre prosjektene representerer det aller ypperste innen finsk design; byggeledelse og byggekompetanse, sier kommunikasjonsminister Anne Berner i sin uttalelse. 

Vinneren av RIL-prisen ble offentliggjort på Ständerhuset i Helsinki 23.11.2017.

Inoroom-alliansen og hittil realiserte prosjekter

Inoroom™ er en løsning for operasjonsstuer utviklet i fellesskap av tre finske foretak som veksler på ledende spesialistkompetanse hos hverandre i hvert sitt fagfelt. Foretakene driver produktutvikling i fellesskap der Merivaara representerer kompetansen innen operasjonsstuesystemer og sykehusmøbler. Hermel representerer kompetansen om rene rom og Halton representerer kompetansen om ventilasjon. De første operasjonsstuene som ble utviklet og produsert etter konseptet, ble levert til sykehuset Pohjola Sjukhus Oulu våren 2017. I tillegg har man tidligere levert tilsvarende operasjonsstuer til Pohjola Sjukhus Kuopio, som ble åpnet i september, og Pohjola Sjukhus Turku, som vil bli åpnet våren 2018.  Nye Inoroom-operasjonsstuer er også under utbygging i Mellersta Österbotten sentralsykehus i Kokkola og i Oulu universitetssykehus. 

”Finansgruppen OP Ryhmä og Pohjola Sjukhus ønsker å være blant de første til å ta i bruk nye teknologier og virksomhetsmodeller. Vi trodde på Inoroom-konseptet fra begynnelsen av, og vi har vært veldig glade for å kunne støtte finsk spisskompetanse”, sier byggeleder Kari Kangasmaa i OP.

https://inoroom.com

For mer informasjon:

Mikael Sokolnicki, Inoroom, utvikling og salg 
Telefon: 050 5700 240
E-post: mikael.sokolnicki(at)halton.com

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer