Glemt passordet ditt? Klikk her.

Informasjon

07. mai 2020

Smarter Practico ble tildelt Fennia-prisen Honourable Mement

Merivaaras Practico-operasjonsbord® har blitt tildelt Fennia Prize Honourable Mention for 2020. Fennia Prize er Finlands mest prestisjetunge konkurranse om forretningsdesign.

"Det er en ære å bli anerkjent to ganger på så kort tid," sier Jyrki Nieminen, utviklingssjef i Merivaara. “Q-Flow-operasjonslampen ble tildelt Fennia Grand Prize i 2017, og nå har Smarter Practico blitt tildelt Fennia Prize Honourable Mention. Det er veldig ydmykende å se denne verdsettelsen for vårt designe. "

Fennia Prize-juryen uttalte at Merivaaras design-DNA var tydelig, godt styrt og særegent, og at Practico-bordet fulgte det naturlig.

"Operasjonsbordet Smarter Practico var designet for å forbedre ergonomi i kirurgi," sa juryen i Fennia Prize. "Det er enkelt og trygt å bevege seg rundt, og fungerer med enkle smarte håndkontroller og oppfyller de spesifikke kravene til sykehusmiljøet, slik at personalet kan fokusere på selve prosedyren."

 

Smarter Practico er designet for å endre helsevesenet

Det nye, Smarter Practico er et av verdens mest allsidige og teknologisk avanserte operasjonsbord. Det er designet for å møte endret pasientdemografi og den utviklende medisinske industrien. Folk blir større og lever lenger etter hvert som industrien har beveget seg til mer valgfrie prosedyrer og minimalt invasive operasjoner. Disse trendene har gjort at det blir mer vanlig med fleksible, mobile operasjonsbord i helsevesenet.

"For 15 år siden ba alle om et lavt operasjonsbord, men det var veldig utfordrende å designe," fortsetter Nieminen. "Vi opprettet og patenterte en ny løftesøyle som gjorde det mulig for oss å ha en så stor (lav-høy) bevegelsesevne."

Smarter Practico Max Hi-versjonen går opp til 1130 mm, mens Smarter Practico Max Lo går ned til 540 mm. Et lavere bord er viktig for å møte våre eldre pasienter, slik at de komfortabelt kan sitte på dem, så vel som for større pasienter, slik at kirurgen kan plassere pasientene riktig. Å ha et bredt spekter av mobilitet er avgjørende for kirurgen slik at kirurgen kan fungere komfortabelt uansett størrelse eller pasientens størrelse.

 

Designet for mennesker

"Vi inviterte kirurger til å besøke utviklings-senteret på Merivaara for å gi tilbakemeldinger når de utformet Practico," sier Nieminen. "Kirurger vet hva de trenger, så vi fikk deres meninger og vi forbedret bordet hele tiden mens det ble designet."

Operasjonsbordet er også designet for å klargjøres raskt mellom pasientene. Basen er skråstilt slik at væsker renner av mens hullene og skruene er skjult slik at smuss ikke samler seg. Selv belgen var designet slik at en finger lett kunne komme til bunnen av sporene for rask og enkel rengjøring.

"Vi er veldig glade for å få Smarter Practico-designet hedret av Fennia Prize," sier Nieminen. "Vi legger stor vekt på design i dette landet, og det er fantastisk at vårt harde arbeid blir lagt merke til og satt pris på"

Fennia Prize 20 arrangeres av Design Forum Finland, Fennia Group, Elo og det finske patent- og registreringskontoret. Vinnerne og ærede utvalg velges hvert annet år av en jury av eksperter fra områdene design og virksomhet. Vinnerne blir hedret under Design Forum Finland Awards-arrangementet.

 

For mer informasjon:

Jyrki Nieminen, CTO
Mobil +358 40 8439755
E-post: jyrki.nieminen (at) merivaara.com

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer