Glemt passordet ditt? Klikk her.

Effektivitet og sikkerhet til vedlikehold av senger og bårer

Merivaara leverte sengeløftere som er produsert av tyske Bergerhof Maschinenbau, til Åbo by sommeren 2015. Den ene sengeløftertypen er flyttbar og den er andre er for fast montering. Pasi Hiltunen, driftssjef for teknisk vedlikehold innen kommunale velferdstjenester, har vært svært fornøyd med anskaffelsen. Arbeids­ergonomien har blitt betydelig bedre og effektiviteten i arbeid er i en helt annen klasse enn tidligere. 

Sykefraværet har blitt redusert etter anskaffelsen av sengeløfterne.Tidligere hadde medarbeiderne smerter i skulderområdet, men nå er disse problemene borte. Sengene ble tidligere vedlikeholdt med diverse metoder, de ble felt ned eller løftet mot veggen. Dette gikk ut over sengene som fikk skrapemerker. Tidligere måtte det to personer til for å vedlikeholde sengene, og i feriene ble det ikke utført noe vedlikeholdsarbeid. Ved hjelp av sengeløfteren kan en person ta seg av vedlikeholdet helt alene. Dette gjør det mulig å arbeide effektivt også under ferietiden. I tillegg er det dobbelt så raskt å utføre arbeidet ved hjelp av senge­løfteren. 

"Flyttbare sengeløftere er et kjempefint arbeidsredskap i alle våre enheter. Mennene tar løfteren med seg i varebilen og kjører den til de forskjellige enhetene", sier Pasi Hiltunen.

Merivaara, Bergerhof, Turun kaupunki, ergonomia, sänkynostin, työturvallisuus, mukavuus, huolto

Markku Hiltunen, vedlikeholdsansvarlig, har likt sengeløfteren veldig godt. ”Ryggproblemene er borte vekk”,  sier han. Sengeløfteren har forbedret arbeidsergonomien og redusert sykefraværet.

Merivaara, Bergerhof, Turun kaupunki, ergonomia, sänkynostin, työturvallisuus, mukavuus, huolto

“Merivaara har gitt oss virkelig god service. Leveransene gikk mye bedre enn jeg kunne forvente. Løfterne er skikkelig solide, det kan man også se utenpå”, sier Pasi Hiltunen.

Les artikkelen i pdf >>

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer