Glemt passordet ditt? Klikk her.

Mer fleksibel service for kunder av Plastikkirurggruppen

Plastikkirurggruppen ble grunnlagt i slutten av 1980-årene av doktor Kjell-Ove Sällström. Virksomheten var beskjeden de første årene, men har vokst etter hvert. Siden 2003 har klinikken holdt til på Sabbatsbergs sykehus i Vasastan i hjertet av Stockholm. Klinikken ble pusset opp i 2011, og lokalene ble samtidig betydelig utvidet.

Nå har Plastikkirurggruppen sju konsultasjonsrom, fire operasjonsstuer, ett oppvåkningsrom og overnatting for både enkeltpersoner og grupper. Klinikken pleide å utføre drøye 2000 operasjoner hvert år. Takket være de to nye rommene klarer klinikken nå nesten å tredoble antallet operasjoner til cirka 6000 i året.

Når alle salene er i bruk, kan klinikken ta imot omtrent 20 kunder om dagen, avhengig av type operasjon. De fleste kundene kan dra hjem samme dag, men enkelte må ligge over natten etter visse operasjoner. Fredager er helt forbeholdt dagkirurgi.

Plastikkirurggruppen benytter seg dessuten av spesialtjenester som laboratorieanalyser, røntgen, kardiologi og farmasitjenester. Disse tjenestene leveres av andre selskaper i samme bygning.

Estetisk og rekonstruktiv kirurgi av høy klasse 

Brystforstørrelse eller -reduksjon, bukplastikk, fettsuging, ansiktsløftning og neseplastikk er de vanligste operasjonene. Takket være sin profesjonalitet har klinikken inngått pleieavtale med Stockholm kommune, noe som betyr at cirka 25–30 % av kundene henvises til klinikken for rekonstruktiv kirurgi på grunn av for eksempel ulykker eller medfødt deformasjon.

Karolinska Universitetssykehus har også begynt å bruke tjenestene til Plastikkirurggruppen for fjerning av hudtumorer.

Mange av klinikkens kunder føler at operasjonene de er kommet for å ta, er en privatsak, så klinikken er opptatt av å vise størst mulig diskresjon og skape tillit til klinikken og personalet.

Fokus på logistikk 

For å kunne tilby kundene en fleksibel tjeneste og førsteklasses komfort legger Plastikkirurggruppen stor vekt på effektiv logistikk.

"Logistikk er viktig," sier Mikael Sellmann, direktør for Plastikkirurggruppen. "Det sikrer at alt fungerer. Vi er nødt til å opprettholde kontakt mellom forskjellige deler av organisasjonen og sikre at alt flyter som det skal. Det er en stor utfordring når man flytter og vokser."

Operasjonsstuene og instrumentene er tilpasset operasjonstype og kirurg. Klinikken forsøker å gi hver enkelt lege tilgang til samme operasjonsstue hele dagen. Det gjør prosessen raskere, og tiden utnyttes bedre.

Operasjonsstuene er utstyrt med mobile operasjonsbord som enkelt kan stilles inn til forskjellige operasjoner og pasientleier. Siden alle bord, lamper og søylesystemer er like i alle saler, er det enkelt for personalet å arbeide uavhengig av hvilken sal de befinner seg i. Det er særlig viktig siden mange kirurger kommer fra andre steder for å jobbe bare et par dager om gangen her ved klinikken.

Etter en operasjon føres pasientene på senger til oppvåkningsrommet, og de får overnatte hvis det er nødvendig. Siden det er noe begrenset plass på klinikken, har Plastikkirurggruppen valgt å bruke særlig smale senger som er enkle å flytte gjennom de smale korridorene, men som likevel er behagelige for kundene. Kundene kan stille inn sengens posisjon elektronisk med en fjernkontroll, avhengig av hva som er mest bekvemt for dem.

"Vi fant ut at vi skulle satse på en noe smalere sengevariant, slik at det ville være enkelt å komme seg rundt," forklarer Mikael. "Jeg var litt urolig for at disse sengene skulle være for smale, men vi har ikke fått noen klager på det. Alt er langt bedre nå enn før."

 

Faktaboks: 

 

Utfordring 

Plastikkirurggruppen ønsket å bytte ut alle sine møbler i forbindelse med utvidelse og oppussing av klinikken. Produktene må holde høy kvalitet, men de må også fungere på rommene i klinikken.

Løsning 

Merivaara kunne tilby operasjonsbord, lamper og søylesystemer, samt nattbord. Andre klinikker i samme gruppe hadde dessuten god erfaring med Merivaara-produkter.

Plastikkirurggruppen valgte elektronisk styrte Practico operasjonsbord, Merilux X5-lamper og Ondal bæresystemer til alle de fire operasjonsstuene.

Det ble levert ekstra smale versjoner av den brukervennlige Carena-sengen, tilpasset den tilgjengelige plassen.

Legene bruker Merilux X1 undersøkelseslamper på konsultasjonsrommene.

Beslektede produkter

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer